Lichaamsgerichte therapie Friesland

Innerlijk kind werk

Iedereen heeft een innerlijk kind. Ben je veilig en liefdevol opgegroeid dan is er een grote kans dat je voluit leeft vanuit je eigen essentie. Vanuit een liefdevolle verbinding met jezelf sta je vol vertrouwen en krachtig in het leven.
Ondanks alle goede bedoelingen van onze ouders hebben we als kind niet altijd gekregen wat wij nodig hadden om tot een evenwichtig mens op te groeien.
Heb je liefde gemist? Was er geen ruimte om volledig jezelf te kunnen zijn? Kon je je niet altijd uiten? Werd er geen rekening gehouden met je wensen en behoeftes? Dan ben je waarschijnlijk gekwetst en/of gewond geraakt.

Om de pijn als kind niet te hoeven voelen, ontwikkel je al vroeg overtuigingen, patronen en overlevingsmechanismen die je vandaag de dag nog steeds in de weg kunnen zitten.
Voorbeelden hiervan zijn: gevoelens van minderwaardigheid, eenzaamheid, chronische boosheid of frustratie, jezelf wegcijferen, je snel aangevallen voelen, verslaving, een muur om je heen hebben gebouwd, jezelf overschreeuwen, grenzeloos met jezelf omgaan, maskers, perfectionisme enzovoort.
Door ‘innerlijk kind werk’ word je je bewust van deze negatieve patronen, overtuigingen en mechanismen. Er ontstaat ruimte door jezelf gezond gedrag aan te leren. Als een liefdevolle vader en moeder met jezelf om te gaan. Hierdoor kun je weer vanuit een diepe verbinding met jezelf in het hier en nu op situaties reageren.

Terug naar Multi Energetisch Essentie Therapie >>

© Copyright - Praktijk Marjolein de Vries 2023