Lichaamsgerichte therapie Friesland

Voor wie

♡ Voor iedereen die inzicht wil krijgen in zichzelf, zijn handelen, potentie en valkuilen.
♡ Voor iedereen die uit de greep wil komen van zijn destructieve gedachten, dwangmatige gedragspatronen, lijden, angst, twijfel en zelf afwijzing.
♡ Voor iedereen die vastloopt en zijn verantwoordelijkheid wil nemen voor een emotioneel onafhankelijk, volwassen ontspannen en gelukkig leven.
♡ Voor iedereen die zijn hart wil openen en gewetensvol door het leven heen wil bewegen.
♡ Voor iedereen die meer innerlijke rust, gezondheid, vitaliteit en vreugde in zijn privéleven en werk wil ervaren.
♡ Voor iedereen die een andere kijk wil krijgen op zijn (psychische) ziekte of diagnose.
♡ Voor iedereen die van zijn (hoog) gevoeligheid zijn kracht wilt maken.
♡ Voor iedereen die een nieuwe stap wil maken van een dualistisch bewustzijn naar het eenheidsbewustzijn?
♡ Of voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de praktijk van Marjolein de Vries.

De behandelingen zijn er op gericht jou te ondersteunen in innerlijke groei en bewustwording. Je bent van harte welkom.

Marjolein is liefdevol beschikbaar voor al je persoonlijke vragen. Niets is haar vreemd of te gek.

Leven vanuit het NU!

Daar ben je dan, in het nu-moment! Wellicht heb je al vaker op een punt gestaan en tegen jezelf gezegd: ‘Nu ga ik het doen!’ Wat je eerder nog niet kon, wilde of mocht, gaat dan nu eindelijk plaatsvinden. De droom waar je voor leeft. Het verlangen dat je koestert. Het gouden idee waar je mee rondloopt. Of gewoon het voornemen om vanaf nu helemaal jezelf te zijn en te gaan doen waar jij gelukkig van wordt. Voor minder ga je niet!

Vaak voelen we van binnen heel goed wat we willen. We weten wat ons gelukkig maakt en welke stappen we dienen te zetten om ons geluk te vergroten. Maar in de praktijk is het niet zo simpel om zomaar de boel om te gooien. We hebben te maken met regels, verplichtingen, afleidingen, verantwoordelijkheden en wat al niet meer. Je hebt in het verleden keuzes gemaakt die je niet zomaar kunt terugdraaien en het gevolg is dat je nu niet meer in de positie bent om zomaar in het diepe te springen. Je bent immers geen kind meer, toch?

De pijn van het verleden
Wat ons vaak tegenhoudt om tot actie over te gaan, zijn de deukjes die we hebben opgelopen in het verleden. Het zijn de herinneringen aan de momenten waarop we faalden; de personen die ons in de steek lieten of hebben gekwetst; de vele teleurstellingen en afwijzingen waar we van schrokken; het verdriet dat we moesten verwerken; de periodes waarin we ons klein en nietig voelden. Oftewel: de dingen die we niet opnieuw willen meemaken. Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we ons enthousiasme zijn kwijtgeraakt, waardoor we niet meer spelenderwijs door het leven gaan. We houden veel meer rekening met anderen dan met onszelf en daardoor zijn we vergeten om naar onze eigen verlangens te luisteren. Ongetwijfeld herken je dit en het kan zijn dat je zó ver gaat in het behagen van je omgeving, dat je niet eens meer weet wat je zelf wilt. Je bent immers niet gewend om voor jezelf te denken, want overal waar je komt, pas je je aan. Zo ontstaat er langzaam het gevoel dat je geleefd wordt. De ziel mist de vrijheid om te spelen en verliest aan energie, kracht en creativiteit. Allemaal omdat zij ergens in het verleden gewond is geraakt.

Heling en verlichting
Als je weet welke ervaringen jou hebben beroofd van je enthousiasme en vrijheid, dan is de volgende stap om er anders naar te kijken. Alles wat zich heeft afgespeeld in jouw leven kun je gebruiken om te groeien. Zelfs de pijnlijkste momenten maken je tot wie je nu bent. Niets gebeurt zonder reden. Ook jij bent onderdeel van een groter plan. Als je dat durft te geloven, dan is het mogelijk om de regie over jouw leven weer in handen te nemen. Dan kun je creëren wat je wilt, met het ijzersterke zelfvertrouwen dat je vroeger als kind ook had. Het leven wordt weer spelen en genieten.
Voordat je zover bent, is het belangrijk te accepteren wat is nu en wat is geweest. Dit om vrede met jezelf te sluiten en met degenen die jou in het verleden pijn hebben gedaan. Al de energetische blokkades die jou gevangen houden. Maak je los van alles wat geen doel meer dient. Het heeft geen zin om in oude processen te blijven hangen, want daar is het allemaal niet voor bedoeld.

Voel je boosheid, wrok, teleurstelling, schuld of verdriet? Besef dan dat jouw ziel vraagt om heling en verlichting. Luister naar je gevoel en veroordeel niemand. Bedank de mensen die op het juiste moment in jouw leven verschenen om je een spiegel voor te houden. Zij waren jouw tegenspelers in het spel waar we allemaal aan meedoen. Veroordeel ook jezelf niet, want je hebt geen schuld bij de ‘fouten’ die je maakte – je hebt gehandeld naar wat je op dat moment wist.

Verander je kijk op het verleden en je verandert jouw werkelijkheid. Omarm het kind in jezelf dat ernaar hunkert om weer te gaan spelen. Wees trots op de reis die je tot dusver hebt gemaakt en de vele tegenslagen die je hebt overwonnen. Het is misschien zwaar, maar dat hoeft niet zo te blijven.

Energetische begeleiding iets voor jou?

Energetische begeleiding is effectief bij problemen op het werk, bij persoonlijke vraagstukken zoals omgaan met hoog sensitiviteit, traumatische ervaringen en zingevingsvraagstukken.
De visie van de behandeling is om in je innerlijke kracht en liefde te komen en dit te integreren in je leven. Zo word je meer bewust wie je werkelijk bent.

Energetische begeleiding zet aan tot zelfvertrouwen en is gericht op verandering, eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. Door zelfonderzoek en het leggen van verbindingen vind je antwoorden op je vragen. Dat kunnen vragen zijn als: “Hoe leef ik zinvol en hoe onderhoud ik mijzelf?” of “Hoe kan ik mijn relatie veranderen en verdiepen?”.
Zo zijn er legio vragen waarbij ik je kan helpen. Ik kijk en onderzoek samen met jou naar wat je essentie is: Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je en wat zijn je mogelijkheden? We relateren alle nieuwe inzichten aan de praktijk van je dagelijkse leven.

Een nieuw pad kiezen gaat door je angst heen. Je moet durven loslaten. Loslaten wat je nu zo krampachtig vasthoudt omdat je bang bent, wanneer je het loslaat, het zal verdwijnen en dat jij zult verdwijnen. Het tegendeel is waar. Je wordt dan wakker uit de droom. De illusie lost op, wat overblijft is het Zelf.

© Copyright - Praktijk Marjolein de Vries 2023